Het programma voor de Infectiepreventieweek

Goede infectiepreventie redt levens! Daarom organiseren de tien regionale antibioticaresistentie (ABR) zorgnetwerken van 22 t/m 26 mei 2023 de Infectiepreventieweek. Gedurende de week worden verschillende landelijke en regionale activiteiten door én voor zorgprofessionals uit de gehele sector georganiseerd. Er zit vast een interessante activiteit voor je tussen. Bekijk het programma hieronder.

Maandag 22 mei - Basishygiëne

Webinar “Hygiënisch werken met of zonder beperkingen – Moeilijkheden en mogelijkheden van hygiëne in de gehandicaptenzorg”

Verschillende experts gaan het gesprek aan over hygiënisch werken in de gehandicaptenzorg. In hoeverre moet worden gestreefd naar hygiënische perfectie? En waar kan makkelijk winst worden behaald in een sector die zo onder druk staat?

Voor wie: verzorgend en verplegend personeel, bestuurders, begeleiders en mantelzorgers in de gehandicaptenzorg
Tijd: 15:30-17:00 uur
Meer informatie en aanmelden

Dinsdag 23 mei - Uitbraakmanagement

Webinar “Uitbrakenmanager”

Bij een uitbraak is het belangrijk gestructureerd te handelen om de uitbraak onder controle te krijgen. Maar hoe doe je dit en wie doet wat? Om zorginstellingen te helpen is de uitbraakmanager ontwikkeld. Tijdens het webinar krijgen de deelnemers handvatten om een uitbraak te managen met de uitbraakmanager en worden relevante richtlijnen en achtergrondinformatie besproken.

Voor wie: iedereen die werkzaam is in de langdurige zorg en te maken heeft met uitbraken
Tijd: 16:00-17:00 uur
Meer informatie en aanmelden

Woensdag 24 mei - Reiniging & desinfectie

Webinar “Infectiepreventie in de huisartsen- en verloskundigenpraktijk; overdreven regels of toch van meerwaarde?”

In een ronde tafelgesprek gaan een huisarts, doktersassistent, verloskundige en deskundige infectiepreventie in gesprek over de zin en onzin van infectiepreventie in de huisartsen- en verloskundigenpraktijk.

Voor wie: Huisartsen, doktersassistenten, verloskundigen en deskundigen infectiepreventie
Tijd: 19:30-20:30 uur
Meer informatie en aanmelden

Donderdag 25 mei - Preventiemaatregelen

Webinar “Handschoengebruik verminderen en tóch infectiepreventie verbeteren”

Handschoenen zijn belangrijk om jezelf en je patiënten/cliënten te beschermen tegen de verspreiding van micro-organismen. Hoe gebruik jij handschoenen tijdens jouw werk? Wist je dat minder handschoengebruik veel voordelen kan hebben? Het bespaart niet alleen kosten en is duurzaam, maar het zorgt vaak ook voor betere handhygiëne! Ben je benieuwd hoe dit zit? Volg dan het webinar dat we organiseren in samenwerking met het Greenteam van de VHIG!

Voor wie: zorgprofessionals in de verpleeg-, en verzorgingshuizen en thuiszorg en andere geïnteresseerden
Tijd: 15:30-16:30 uur
Meer informatie en aanmelden

Vrijdag 26 mei - Gedragsverandering

Quiz “Dummy of expert? Test je kennis!”

Op de laatste dag van de Infectiepreventieweek ligt de focus op het thema gedragsverandering. Wil jij je kennis over infectiepreventie testen en kijken hoe goed jij en je collega's scoren? Doe dan de infectiepreventiequiz en kijk hoe goed jij en win een leuke prijs!

Voor wie: alle zorgprofessionals en geïnteresseerden in infectiepreventie
Meer informatie en aanmelden

Doe jij mee?

Wil je (samen met collega's) meedoen aan één of meerdere activiteiten deze week? Noteer 22 t/m 26 mei in de agenda en meld je via bovenstaande links aan voor een activiteit naar keuze! We hopen veel zorgprofessionals te inspireren gedurende de week. Samen voor goede infectiepreventie!