Vernieuwde OPAT praktijkgids gepubliceerd

De OPAT praktijkgids is gereviseerd met de laatste inzichten en meer praktische voorbeelden.

De OPAT praktijkgids is bedoeld als hulpmiddel voor OPAT-teams (in oprichting) bij het opzetten of verder vormgeven van een OPAT-programma in hun ziekenhuis.

De eerste versie van deze gids is in 2020 vormgegeven. Na afronding daarvan is er nieuwe literatuur over OPAT gepubliceerd, zijn nieuwe ervaringen opgedaan en is verder uitgezocht op welke vlakken behoefte aan ondersteuning is volgens de OPAT-teams (in oprichting). Behalve tekstuele aanpassingen naar aanleiding van deze laatste inzichten over OPAT, is er in de revisie specifieke aandacht besteed aan het toevoegen van praktijkvoorbeelden van verschillende OPAT-teams, zodat niet iedereen het wiel opnieuw hoeft uit te vinden. De OPAT praktijkgids is sinds 19 oktober op de SWAB website te vinden, klik hier om de praktijkgids direct te downloaden.

De eerste versie van deze gids en de revisie zijn met behulp van een projectsubsidie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) aan het Gelders zorgnetwerk voor Infectiepreventie (GAIN) tot stand gekomen.